autó belülről

A legjobb 3 autós kütyü, amit érdemes megvenni

Vannak, akik számára az autó egy közlekedési eszköz, ami eljuttatja őket „A” pontból „B” pontba, nem igazán törődnek annak tisztaságával, kinézetével, mert úgy gondolják, hogy az csak egy eszköz, ami a kényelmüket szolgálja.

Mások pedig szinte családtagként kezelik. Rendszeresen mosatják, takarítják, fényesítik, vaxolják. Ha véletlenül egy karcot vesznek észre rajta, teljesen kiborulnak, próbálják eltütetni. Fontos számukra autójuk kinézete, állapota. Nem az autó van értük, hanem ők az autóért.

Egy közös van mindkét táborban. Az, hogy mindenki rendszeresen vásárol valami olyan kütyüt, amiről úgy gondolja, hogy ezzel növelheti annak biztonságát, kényelmét.

Nézzük, mik azok, amelyeket valóban érdemes megvenni.

Telefontöltő

Talán ez az, ami egyetlen autóból sem hiányozhat, és nem is hiányzik. Hiszen mire mennénk telefontöltő nélkül, mikor fél életünket az autóban töltjük, és a telefonunkat nemcsak telefonálásra használjuk autózás közben, hanem navigálásra is. Ezért hamar lemerül okostelefonunk, szükséges a töltés.

Érdemes vezeték nélküli mágneses autós töltőt vásárolni, mert ennek segítségével biztonságosan rögzíthetjük a telefont a műszerfalra úgy, hogy nemcsak látjuk annak képernyőjét, hanem közben tölteni is tudjuk azt.

Ennek továbbfejlesztett változata is van, mégpedig a ventilátorra szerelhető vezeték nélküli töltő, ami közben hűti is a telefonunkat.

Biztonsági kamera

Ez is a nélkülözhetetlen kategóriába tartozik. Ez az a kütyü, amire azt mondja az ember, hogy vegyük meg, szereljük be, és soha ne legyen rá szükség, soha ne kelljen használni.

Kettős célt szolgál, vezetés közben erőteljes fékezés hatására bekapcsol, és felveszi az eseményeket. Bizonyítékként szolgálhat, ha perre kerülne a sor. A másik funkció pedig az, hogy az autónkat védi. Szintén akkor kapcsol be, ha a karosszériát valamilyen durva behatás éri.

Tolatóradar

Lehet élni nélküle is, de minek. Valóban hasznos segítő társunk, különösen akkor, ha valamilyen szűk helyre kell beállni. Hangjelzést ad, ha túl közel állunk valamihez. Kamerás változatban is kapható, ekkor helyettünk lát, mutatja, mi van az autó mögötti területen.