Egy vétlen sofőr kálváriája a Hungária körúton

Az egyik legszebb nyári este volt. Szombat. Mindenki csak a kikapcsolódásra gondolt, egyesek a délutáni szieszta után már elkezdtek melegíteni is az esti partira. De sofőrünk nem. Ő épp a munkából tartott haza, hogy kipihenje magát a másnapi mókuskerékre.

Kissé andalító volt a lassan lemenő nap látványa. 

Csak egy pillanat, és a baleset megtörténik…

Mivel a fáradtság miatt jelentősen meghosszabbodik az emberek reakcióideje, a Peugeot 206-os vezetője nem vette időben észre, hogy az előtte lévő kocsisor hirtelen megállt. El kellett rántania a kormányt, hogy ne legyen ráfutásos ütközés. Ezzel a mozdulattal azonban a kocsi irányíthatatlanná vált, átugrott a padkán, és a bokrokat letarolva a Népliget egyik villanyoszlopa állította meg. Onnan pedig már nem tudott sehová se menni.

Megérkezett a segítség – autómentő formájában

Szerencsére sofőrünk nem szenvedett személyi sérülést, azonban az autó nem volt üzemkész állapotban. A bal elejével együtt az első futómű is megsérült, ezért saját “lábán” nem tudott elgurulni.

Nem volt mit tenni, autómentőt kellett hívni, hogy a zöldterületről elszállítsák a járművet egy szervizbe, hogy ott új életet kapjon. Mivel a Google mindenki barátja, így pár kattintással talált is a tulaj egy céget, aki kb. negyed óra alatt odaérni.

Az SH Autómentő Team kollégája szerencsére már sok hasonló problémával találkozott, így azonnal tudta, mi a teendő. Mivel a forgalomtól elzárt területen robbant le a kocsi, meg kellett kerülni az egyik legnagyobb budapesti parkot. A Vajda Péter útról bekanyarodva a sétányok keszekuszaságában lehetett csak megközelíteni a balesetet szenvedett gépjárművet. 

Az autómentő a helyszínen megvizsgálta a Peugeot-t, majd fel kellett emelni, és a bal első kereke alá gurítókocsit helyezni. Csak ezután történhetett meg az autó felcsörlőzése a trélerre. Utána gondosan rögzítette, és elindult a megbeszélt helyszínre. Szerencsére a sofőrünknek sem kellett villamosra szállnia, mivel a cég akár 6 ember is magával tud vinni, ha épp arra van szükség.

Hogyan készüljünk fel a váratlan helyzetekre?

  • Fáradtan, ittasan ne üljünk autóba
  • Az autónk műszaki állapota mindig legyen megfelelő
  • A kevésbé gyakorlott vezetőknek jó lehetőség áll rendelkezésükre a legtöbb ringen, ahol felkészítik őket a rossz közlekedési viszonyokra
  • Mindemellett mindig legyen nálunk egy autómentő száma, hogy szükség esetén tudjuk riasztani