Michelin CrossClimate +, a négyévszakos kedvenc

Ha a négyévszakos gumik kerülnek szóba, akkor a Michelin CrossClimate + garantáltan beváltja a hozzá fűzött reményeket. Gyártója a nyári és a téli abroncsok előnyös tulajdonságait egyesítették egyetlen abroncs típusban, s ennek köszönhetően a téli körülmények között is gond nélkül használható a négyévszakos. Milyen jellemzőket tudhat magáénak? Miként teljesít a gumiteszteken a Michelin népszerű abroncsa? Tarts velünk, és tudj meg többet a márka méltán népszerű gumijáról!

Michelin CrossClimate teszt: Speciális gumikeverékek az innováció jegyében

A Michelin CrossClimate + egyik sajátossága a futófelületbe került, optimális tapadást biztosító gumikeverék. Ennek köszönhetően a gumi képes arra, hogy kitöltse az útfelület apró egyenetlenségeit, méghozzá télen és nyáron egyaránt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a száraz, a vizes és a havas útszakaszokon egyaránt kiválóan teljesít, ami egy négyévszakossal szemben úgy véljük, alapvető elvárás.

Az innovatív keverék lehetővé teszi azt is, hogy a felmelegedés csökkenthetővé váljon, ami természetesen az üzemanyag-felhasználásra is jótékony hatással lesz. A mai kor embere számára nem kérdés, hogy a már most méregdrága üzemanyaggal a lehető leginkább takarékosan sikerüljön bánni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szilika-alapokon működő adalékkal a gumikeverék az elveszett energiamennyiség csökkenthető legyen.

3D lamellák, V-mintázatú futófelület: ez Michelin CrossClimate +

Míg a nyári körülmények között rendszerint kevesebb kihívásnak van kitéve az abroncs, addig a négyévszakosokkal kapcsolatban éppen a hideg időjárási viszonyok jelentette problémák vetnek fel kérdéseket. Miként alakul ez a Michelin CrossClimate + esetében? Mit tud a márka e típusa, amiért egész évben hatékonyan vethető be a közlekedés biztonságának szolgálatában?

A változó ferdeszögű, V-alakban elhelyezkedő mintázat gondoskodik a havas felületen történő biztos tapadásról. A speciális szöget bezáró gumiblokkok ellensúlyozzák az oldalirányú erőket. Mindehhez 3D lamellák társulnak. A komplex geometriával rendelkező rendszer egyfajta karmokat képez, melyek szinte kapaszkodnak a havas útszakaszokba.

Megéri az innovatív újdonságokat választani! Na de egész évben?

A kérdést joggal teszik fel azok, akik szezononként a gumicsere mellett szoktak dönteni. Elvégre nem véletlen, hogy télre a téli gumit, nyárra pedig a nyári változatot javasolják a szakemberek. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy a négyévszakos gumiknak is megvan a maguk szerepe a mai piacon. Alapvető feltétel természetesen, hogy olyan minőséget képviseljenek, melyben megbízhatnak autósok, és a vonatkozó teszteken is hozzák a vártakat. A Michelin CrossClimate + kiválóan alkalmas azok számára, akik városon belül közlekednek, nappal indulnak útnak, amikor már talán kevésbé kell lefagyott utaktól tartani. A speciális kialakításnak hála még azt is megkockáztatjuk, hogy a jeges, havas utakon is kiválóan teljesít a Michelin népszerű abroncsa.

A Michelin prémium kategóriájának köszönhetően olyan márkák első szerelésenként találkozhatnak az autósok abroncsaival, mint a Honda, a BMW, a Mercedes, az Audi vagy például a Dodge. Alapvetően azoknak javasolja a Michelin CrossClimate + gyártója a gumikat, akik napi rendszerességgel az utakon vannak, sőt, akár az átlagos igénybevétel felett használják a járművet. A négyévszakos gumik egyre inkább keresettek, ám abban minden érdeklődő egyetért, hogy kizárólag a prémium minőséggel érik be a területen. A Michelin CrossClimate + pont ezt a színvonalat biztosítja mindenkinek.