Szavazások

Yetro - Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
2005 - Első Youngtimer Találkozó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2005. április 10. vasárnap, 00:00


I. Youngtimer találkozó

2005. április 10.

Internetes kezdeményezésre indult. Szakadt az eső. Mégis eljött vagy 50 autó! Traubi, pogi, Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum, felvonulás, vacsora a Kastélykertben. Ennyi volt röviden az első tali. De ez volt mindennek az alapja!

Az egyik fórumon felvetődött, hogy találkozni kellene Youngtimer fronton. Mindenki valamelyik klubnak a tagja, rutinos találkozórajárós a társaság, próbáljuk hát meg, milyen együtt, amikor nem egy márka, hanem egy korszak dominál. Április 10. lett a kitűzött időpont és a gödöllői műhelyem a célállomás. Ám a netes lista olyan intenzíven duzzadt, hogy már virtuálisan kinőttük a műhely parkolóját. Nagyobb hely kellett hát és mi szolgáltathatna jobb helyet egy ilyen rendezvény gépész lelkületű résztvevőinek, mint a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar aulájának tekintélyes parkolója. Mivel az időjósok esőt jeleztek fedett téri programról is gondoskodni kellett, és ehhez megfelelő kulturális platformot biztosított a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum. Míg reggel a résztvevők Pesten gyülekeztek, mi páran serényen csomagoltuk a pogácsát a Traubival, és készítettük az etiketteket a könnyebb beazonosíthatóság érdekében.

A csapat hamarosan begördült és egy eddig soha nem látott összetétel meseszép autókonvoj hajtott be a kitűzött parkolóba. A harapni- és innivaló átadása, aminek láthatóan örültek a vendégek, némi alapot adott személyes ismerkedésre is. Aztán kezdetét vette az autómustra, a fotózások, a személyes történetek és sztorizások, ámulások és bámulások. Itt mindenki tisztelettel és elismeréssel adózott a másik munkája iránt, mert egytől egyig gyönyörűen felújított és karbantartott példányok uralták a színteret. Ilyen munkát pedig az tud igazán értékelni, aki maga is részese a saját háza táján. Akit érdekelt, bejöhetett a múzeumba, ahol Dr. Hentz Károly igazgató úr impulzív és élménydús tárlatvezetésével, gépindítással színesített programmal gazdagodhatott a társaság. Azt hiszem ez mindenki memóriájába maradandó emlékként rögzült. A látogatás után rögtönzött felvonulást eszközöltünk a városban, amit egy nagyon fínom estebéddel vagy vacsorával - kinek melyik tetszik jobban -   zártunk a Kastélykert Étteremben.

Műszaki problémák itt-ott előfordultak, többek között az én autómból is egy benzincső repedés folymányaképp KIESETT(!) a benzin, de sem ezek, sem az eső nem tudta beárnyékolni a Youngtimer tulajok kedvét. Gödöllő városa, az Egyetem, a Szakmúzeum és a többi meglátogatott illusztris hely csupa olyan élménnyel gazdagított minket, mely megerősítette bennünk, hogy a következő találkozót is ide szervezzük!

Módosítás dátuma: 2012. január 19. csütörtök, 10:32
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 33 vendég böngészi